Even voorstellen

 

Mijn naam is Rob Kalsbeek en ben werkzaam in de zorg sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw.

En ik heb gemerkt dat er in de loop van de tijd in het leven van alles en nog wat is bij gekomen….Behalve tijd.

Tijd om doelen te bereiken, tijd om te werken, tijd om op vakantie te gaan, tijd om met je vrienden en familie door te brengen. En ook tijd om eens helemaal af te schakelen en eens helemaal niets te moeten doen. Even de boel de boel laten en alleen maar eens lekker tijd voor jezelf nemen. Maar hoe doe je dat met jouw agenda? En hoe vertel je dat aan anderen?

Tijd, gejaagdheid, stress en agressie liggen op de loer en voor je het weet hebben ze je in hun greep.

Omdat ik er op enig moment achter ben gekomen dat je dit - voor wat betreft je eigen beleving- zelf in de hand kunt hebben en kunt sturen, ben ik ermee gaan oefenen. En het heeft een grote verbetering in mijn leven betekend. Er is veel rust en een gevoel van relaxt door het leven gaan voor de gejaagdheid in de plaats gekomen. Ook kom ik aan mezelf toe en ontspan ik vaker dan voorheen. Wat een winst.

Sinds ik heb geleerd om tijd voor mezelf te nemen en goed voor mezelf te zorgen, leek het me leuk om dit verder door te geven aan anderen. Vandaar mijn keuze om anderen te stimuleren en inspireren om te komen tot goede (of nog betere) zelfzorg.

Op deze site staan een aantal cursussen en trainingen die leren om goede zelfzorg naar een hoger niveau te brengen. Maar mocht je meer geïnteresseerd zijn in een individueel coaching traject dan kan dat ook.

Het mooie aan trajecten en trainingen is, is dat je alleen maar nieuwe vaardigheden hoeft aan te leren en die blijvend in de praktijk leren brengen. En dat is door iedereen aan te leren, net als leren praten, fietsen, schrijven e.d.. Iedereen kan het leren, maar het is wel een kwestie van oefenen en veel blijven oefenen.

Dus neem je leven in eigen hand en bepaal zelf wat je nodig heb om goed voor jezelf te zijn. En je kunt merken dat je er al doende steeds beter in wordt. En daar wordt je vrolijk van.

Of zoals Johan Cruijff eens zei:
“Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt”.

Nieuwsgierig geworden?

Je mag me gerust bellen of mailen wanneer je vragen hebt. We kunnen dan de mogelijkheden bespreken.

Met hartelijke groeten,


Rob